Изпълнихме дизайна на уникална луксозна баня с лазурит. Скъпоценният камък е с изключително красив вид и придава неповторима и престижна визия на помещението. Лазуритът е един от градивните елементи на прочутата флорентинска мозайка. В древен Египет и Вавилон пък е приеман за божествен атрибут.

На скъпоценния камък се придават различни мистични сили, но има едно нещо, което може да се каже категорично за лазурита – успокояващите преливащи сини краски го превръщат в наслада за окото.

Класен и елегантен вид на баня с лазурит

Акцентът в банята пада върху облицовката на стените и пода с камъка лазурит. Пъстрата синя окраска на скъпоценния камък създава усещането за влизане в дълбините на море. В лазурита се виждат линии в различни отенъци на синьото, а повърхността на камъка се прорязва и от златисти кристални частици. Създава луксозна и впечатляваща обстановка на банята.

Ефектна огледална мазилка и разчупени корнизи допълват дизайна

На тавана поставихме от италианската мазилка Венициано, която има огледален ефект. Декоративната мазилка е влаго и пароустойчива, което я прави изключително подходяща за бани. В ъглите на таваните използвахме бели корнизи, които се комбинират добре с лазурита.

По-функционалната част от интериора на банята е душ-кабина с две подвижни врати, които предпазват пода на останалата част от помещението от намокряне. Водата в кабината се оттича в линеен сифон с модерен дизайн.