Извършихме ремонтни дейности в луксозен частен дом, като за коридорите в жилището използвахме висококачествената огледална мазилка Венициано. Тя е изключително подходяща, когато се търси наподобяване на архитектурата и дизайна от епохата на Барока.

Старинност във визията с огледална мазилка Стуко Венициано

Нанесохме на стените и таваните в коридора огледална мазилка Stucco Veniciano на Novacolor, която отразява осветлението от красивите полилеи, тип свещници. Търсен ефект при нанасянето ѝ е визуално наподобяване на покритие с мрамор. Допълнихме дизайна на тавана с великолепни пана изпълнени с мазилка Marmorino Naturale. Използвайки специална техника, мазилката изглежда напукана, като в процепите прозират златни нишки. С позлатен кант по краищата на паното подчертахме и откроихме елегантния детайл. В центъра на паното захванахме полилеите, които също целите са покрити с позлата.

Елегантен дизайн, постигнат с мазилка Marmorino

Вградените декоративни колони в коридорите се вписват отлично в цялостния интериор на имота. Повторихме технологията с Марморино Натурале и при тях – оранжева мазилка, прорязана от множество златисти линии. Така украсена, декорацията от коридора влиза в идеален синхрон с паното на тавана. В края на колоните закрепихме позлатени корнизи, с които оформихме луксозния им вид.

Комбинацията на двата вида мазилка с декоративните колони ни позволи да изразим високия клас и престиж, който има целият имот.