При ремонт на частен апартамент в провинцията използвахме луксозни плочки и стъклокерамика за баня. Стилната и елегантна атмосфера от жилището реализирахме и в банята, като не пропуснахме да се погрижим за функционалността и удобството ѝ.

Душ-системата е отделена с фиксиран стъклен параван, който предпазва от напръскване останалата част от помещението. Заради малките размери на банята, позиционирахме душ-системата в частта, в която се намира малка бяла вана.

Луксозна италианска стъклокерамика за баня в частен имот

Важен детайл от цялостния дизайн бе поставянето на италианска стъклокерамика за баня. Тя представлява малки квадратни плочки в няколко цвята, които облепени на стените, наподобяват антична мозайка. Сложихме от стъклокермиката на стената с душ-системата и огледалото. Заради специфичното си покритие, италианските плочки отразяват светлината от лампите и правят банята още по-осветена.

Дизайнерски релефни плочки допълват визията на банята

Част от стените в помещението облепихме с атрактивни фризове с релефни кръгови мотиви. Върху едната стена сложихме от декоративните плочки в тъмен тон, докато на другата постигнахме контраст със светли плочки. За тавана използвахме огледална мазилка Veniciano, в чиято гладка повърхност се отразяват фризовете и се създава интересната илюзия, че и таванът е облепен с плочки.

Показахме внимание и към най-дребния детайл при изпълнението на проекта, като крайният резултат е наистина впечатляващ.