Направихме дизайн с изпълнение на баня, като част от ремонт в частен апартамент. Усещането за комфорт и топлина е задължителен фактор, когато се изгражда една баня. Тук го постигнахме с умело съчетаване на цветовете на фаянса и монтираните мебели и уреди.

Класически дизайн на малка баня с фризове и плочки в топли тонове

Избрахме плочки в бежов цвят – топлите тонове от тях внасят чувство на спокойствие и релакс. Вратичка с push механизъм, върху която залепихме плочка, скрива ревизионния отвор. Няма дръжка, която да нарушава дизайна на стената, и мястото с ревизионния блок остава незабележимо.

Класическо допълнение към плочките са фризовете, и тук не пропуснахме да сложим от тях. Те разчупват цялостния интериор на банята и я разкрасяват още повече. Във фризовете има изобразени цветя, които са в по-тъмен цвят. Получава се цветови контраст, който води до акцентиране върху декоративния елемент.

Душ системата отделихме със стъклен параван, така се предпазва останалата част от банята и шкафа под мивката от напръскване с вода.

Огледална мазилка на италианската фирма Novacolor озарява помещението

Красив детайл в общата визия на банята е мазилката, която използвахме за тавана. Тя е модел Stucco Veniciano на италианската фирма Novacolor. Осветлението от лампите се отразява в бялата венецианска мазилка и озарява още повече банята.