Има различни методики, с които може да постигнете уникална визия на своя апартамент. Изпитана във времето технология е преобразяване на помещенията с фигури от гипсокартон. При ремонт в частен имот създадохме оригинална атмосфера и вид на всяка една от стаите, точно по този начин.

Кръгли форми от гипсокартон на таван, обагрени с мазилка Сахара

В просторния хол монтирахме таван на две нива, на който нанесохме мазилка Sahara на Rivedil в златистожълт цвят. Гипсокартонът следва линиите на стените, а в нишите поставихме светодиодни кантове, които да осветяват декорацията.

В друга стая направихме форми от гипсокартон на таван, като създадохме ефект на вдлъбнати в тавана кръгове. Отново засветихме със ЛЕД ленти, като се получи ефектен обем и сияние. Светлината подчертава блясъка и красотата на златистата мазилка Сахара, която нанесохме на тавана.

Тавани от гипсокартон на две нива в спалните

Декорацията с гипсокартон продължихме и в спалнята на жилището. В тази стая (тук интериорът е изцяло в бели или много светли цветови нюанси) също създадохме разчупен вид на тавана. По самите ъгли на стените и в средата на тавана, под формата на правоъгълник пуснахме второ ниво.

Редица от светодиодни лунички осигурява осветлението тук. Монтирахме и светодиодни кантове в нишите, технология за осветяване превърнала се в стандарт при този вид декорация.

Красиво цвете от гипсокартон на тавана в детската стая

Свежа и ефектна стана и декорацията на тавана в детската стая. Направихме две големи фигури от гипсокартон, които оформиха цвете. Стеблото боядисахме със зелена боя, докато за листата използвахме жълта. Цветето изпъква не само с формата си, но и с цвета, който контрастира с белите тавани и стени.