АрхитектураГОЛЯМОФОРМАТНИ ПЛОЧИ

MM-93 е специализирана фирма за довършителни ремонти с богат опит в монтажа на голямоформатни плочи. Разполагаме с високо квалифициран персонал и необходимата техника за монтаж на всякакви по вид и размер плочки.

гранитогрес 1,20-2,40

Защо повечето майстори и фирми отказват да монтират голямоформатни плочи?

      През последните няколко години на пазара на керамични плочи се установи трайна тенденция за търсене и предлагане на все по-големи по размери плочки. Предлагат се всякакъв вид плочи, а най-големите от тях достигат размери 3,60 – 3,40м.  В повечето случай плочите са изработени от гранитогрес, но се предлагат и такива от естествен или синтетичен камък. Колкото по-големи толкова по скъпи, съответно и по хубави. В голяма част от изпратените към нас запитванията за монтаж на такива плочи се поставя основно едни и същи въпроси: Имали опасност след залепване плочки да паднат, и защо повечето фирми и майстори ни отказаха монтаж?

    В следващите няколко реда ще се опитаме систематично да отговорим на тези въпроси, съответно да предоставим точната информация на тези от вас който обмислят покупка на голямоформатни плочи.

Нямали да се отлепят и да паднат? – Отговор: Не няма!

    Ние даваме 5 години гаранция, тъй като използваме специално създадени лепила, коренно различни от познатите Ви такива, предлагани за обикновенните плочки. Цените на тези лепила са над 5 пъти по скъпи в сравнение с обикновените. В структурата си лепилото съдържа миниатюрни стъклени микро сфери и специални добавки за здравина. ММ-93 препоръчва лепилата на фирма MAPEI клас S2.

Лепило за голямоформатни плочки

Защо тогава на няколко места ми отказват монтаж?

  Отговор:

  1. За да се отреже една плочка е необходимо закупуването на специализирана техника за няколко хиляди лева.

  2. За да се монтира една плочи с такъв размер са необходими минимум трима човека.

  3. Съществува голям риск от счупване по време на рязане, обработване, пренасяне, или монтаж, а цените на някои от тях могат да достигнат до 2000 лв. за брой.

  4. Закупуването на скъпи инструменти с които се обработват плочките под ъгъл от 45°, (виж снимката по-долу)

колона с голчмоформатни плочки

Ето за това Ви отказват монтаж!

    Дългата гаранция е невъзможна без точно и прецизно спазване на техниката на поставяне, по-долу ще изложим най-важните правила които спазваме:

  1. Равна основа е най-важния фактор за лепенето на този вид плочи. За разлика от по-малките плочки, които посредством фугата могат да преодолеят малки до средни неравности, то при този размер и при факта че фугата липсва и най-малката неравност може да бъде фатална.

  2. Избор на лепило подходящо за този вид плочи.

  3. Система за нивелация – без нея не може. Поради дългото време за съхнене на лепилото е необходимо тези тежки плочките да останат в една и съща равнина през цялото време на съхнене, докато се втвърди. При този вид плочки липсата на фуга затруднява естественото изсъхване на лепилото, особено в центъра на плочата, което от своя страна може да доведе до деформация и разминаване на плочите. Но за всеки проблем си има и решение, а то е използването на система за нивелация. За тези от вас които не знаят какво е това, моля прочетете следващите няколко реда.

  На пазара има различни по вид системи за нивелация, но само някои от тях са подходящи при тези плочки, достигащи до 100 кг. броя.  Ние препоръчваме система за нивелация MagneFIX Leveling System. Хубавото при нея е факта, че е много лесна за работа, и не се използват клещи както при другите системи. Използва се  устройство наречено ключ което замества клинчетата и клещите от алтернативните системи. Между плочките се поставя планка, в основата на която има две крачета върху които лягат двете съседни плочи, посредством ключа и вградения в него ексцентрик се натяга планка, и така плочките остават в една равнина до като изсъхнат.

Magnefix система за нивелация на плочки   Ако сте решили да инвестирате в такъв вид плочи за вашия луксозен хотел, къща, бизнес сграда, баня или друго не се колебайте свържете се с нас за консултация.

Телефон за връзка: 032 644 606

На място в нашия офис в гр.Пловдив или по имейл тук

Работим на територията на цялата страна!

гранитигрес 120-240 см.
плочки 120-240 см

Ето и крайния резултат.

Още бани с голямоформатни плочки може да разгледата туктуктук, и тук.