Архитектура

 В отговор на повишения клиентски интерес и трайно наложилата се тенденция за монтаж на все по-големи по размер плочи, ще се опитаме да отговорим на най-често задаваният ни въпрос:

Колко струва монтажа на Широкоформатни плочки?

 

Баня с голямоформатни плочи

  В следващите няколко реда ще систематизираме някои от най-важните фактори формиращи цената за монтаж на широкоформатни плочки.

1. Качество на основата на която ще се полагат плочките.

  Най-важният от всички компоненти e здравината на полагането. Дали плочите ще се лепят на пода, на стена с мазилка, или върху стена от гипсокартон, не e фактор определящ здравината на залепване. Най-важното е основата да е здрава и равна. В не малко от случаите се налага допълнително изравняване на вече положени мазилки и замазки, или добавяне на допълнителни плоскости от гипсокартон.

2. Къде ще се монтират плочите.

  На стената, на пода, в коридор, в банята, за декорация във всекидневна, на стълбище и т.н., всичко това има значение. По долу може да видите два примера на плочки залепени в широка всекидневна и в стандартна баня.

 

Голямоформатни плочи_00022

  Маневрирането с огромните плочи не е лесна задача. В широките пространства е относително лесно но в тесни бани или коридори понякога е доста сложно. Дизайнера на банята (на снимката по-долу) на луксозния апартамент в гр. София, е взел смелото решение плочите да се монтират до тавана. Това е добре естетически, но трябваше да демонтираме част от тухлената стена над вратата за да вкараме плоча 120 х 280см. След това възстановихме стената и щурца над вратата.

Голямоформатни плочи_00020
3. Цена на консумативи

  Циментовото лепило е основния оскъпяващ цената консуматив. За да предложим 10 години гаранция, ние от ММ-93 използваме и препоръчваме лепила на немската фирма PCI ®. Специално създадени за залепване на широкоформатни плочки, лепилата PCI Nanolight® клас C2 TE S1 са комбинация от уникални пълнители и нанотехнология. В структората си  лепилата съдържа миниатюрни стъклени микро сфери и специални добавки осигуряващи супер здравина при линейни разширения до 7мм. Цената на 15кг. опаковка от този вид лепила достига до 100лв., а разходната норма е 1-2 торби за една плоча в зависимост от нейната големина. Като алтернатива са също и лепила на фирма Ардекс или Mapei клас S2.

4. Цена на труд

За монтирането на голямоформатни плочи се изискват от 3-5 добри монтажника тъй като плочите тежат до 70кг., всяка.

 

На изображенията по долу са използвани голямоформатни плочи Гранитогрес ELEMENTS LUX Calacatta Gold Glossy 120×278 см., закупени от „ДЖИЯ 2001“ ООД. Фирмата предлага висококачествен фаянс и гранитогрес от реномирани италиански фабрики, немски структури за вграждане, сифони и строителна химия. Разполагат с магазини в повечето големи градове, Бургас, Варна, Пловдив, София, Русе. Онлайн каталог може да разгледайте на сайта им тук

Рализирано от „ММ-93″ЕООД