АрхитектураГолямофирматни плочи_монтаж_01Голямофирматни плочи_монтаж_07

  Поради повишения клиентски интерес и трайно наложилата се тенденция за монтаж на все по-големи по размер плочи, ще се опитаме да отговорим на най-често задавания ни въпрос:

Колко струва монтажа на Широкоформатни плочки?

 

Баня с голямоформатни плочи

  В следващите няколко реда ще систематизираме някои от най-важните фактори формиращи цената за монтаж на широкоформатни плочки.

1. Качество на основата на която ще се полагат плочките.

  Най-важният от всички компоненти e здравината на полагането. Дали плочите ще се лепят на пода, на стена с мазилка, или върху стена от гипсокартон, не e фактор определящ здравината на залепване. Най-важното е основата да е здрава и равна. В не малко от случаите се налага допълнително изравняване на вече положени мазилки и замазки, или добавяне на допълнителни плоскости от гипсокартон.

2. Къде ще се монтират плочите.

  На стената, на пода, в коридор, в банята, за декорация във всекидневна, на стълбище и т.н., всичко това има значение. По долу може да видите два примера на плочки залепени в широка всекидневна и в стандартна баня.

Голямоформатни плочи_00022

  Маневрирането с огромните плочи не е лесна задача. В широките пространства е относително лесно но в тесни бани или коридори понякога е доста сложно. Дизайнера на банята (на снимката по-долу) на луксозния апартамент в гр. София, е взел смелото решение плочите да се монтират до тавана. Това е добре естетически, но трябваше да демонтираме част от тухлената стена над вратата за да вкараме плоча 120 х 280см. След това възстановихме стената и щурца над вратата.

Голямоформатни плочи_00020
3. Цена на консумативи

  Циментовото лепило е основния оскъпяващ цената консуматив. За да предложим 10 години гаранция, ние от ММ-93 използваме специално създадени за залепване на широкоформатни плочки лепила на фирма МАПЕЙ клас S2 със средна цената 90 лв за торба от 15 кг., или лепило на фирма Ардекс клас S2 с цена 110лв. за торба. В структурата си тези лепила съдържа миниатюрни стъклени микро сфери и специални добавки осигуряващи супер здравина при линейни разширения до 7мм. Разходната норма на тези лепила може да достигне 1-2 торби за една плоча в зависимост от нейната големина.

4. Цена на труд

За монтирането на голямоформатни плочи се изискват от 3-5 добри монтажника тъй като плочите тежат до 70кг., всяка.

 

На примерите по долу са използвани голямоформатни плочи Гранитогрес ELEMENTS LUX Calacatta Gold Glossy 120×278 см., закупени от „ДЖИЯ 2001“ ООД. Фирмата предлага висококачествен фаянс и гранитогрес от реномирани италиански фабрики, немски структури за вграждане, сифони и строителна химия. Разполагат с магазини в повечето големи градове, Бургас, Варна, Пловдив, София, Русе. Онлайн каталог може да разгледайте на сайта им тук

Рализирано от „ММ-93″ЕООДШирокоформатни плочки

Широкоформатни плочки

Баня с голямоформатни плочи

Баня с голямоформатни плочи