Архитектураскладове за храна на U26

Филипинското студио U26, намиращо се в гр. Манила осъществи проект, който предизвика голям интерес сред ценителите на нестандартните архитектурни решения. Въпреки че световната архитектура се представя като сериозна дисциплина, на моменти тя се отклонява от тази нагласа и предлага по-закачливи и емоционални начини на разработване на сгради. Тази концепция, наричана „архитектурен език“, можем да проследим до ерата на Френската революция. През този период, парижки проектанти като Клауд Николас Ледукс и Етиен-Луис Буле са искали нормалните манипулации да се превърнат в геометрия, която да показва своите интериорни функции.

Студио U26 реализира креативната си идея

Намирайки своето място в съвременната култура, архитектурно студио U26 използва подобни принципи в дизайна на склада за храна във Филипините.
Съоръжението е предназначено да приюти в себе си колективен бизнес център и място, където различни компании – производители могат да провеждат срещите си и да организират семинари. Чрез идеята на студио U26 и препращайки към тези дейности, комплексът представлява комбинация от три тръбовидни обекта, екструдирани и заострени в двата края така, че да наподобяват сноп банани. Сложността на секцията и пространственото усещане са подобрени от прихващането на частите по x- y- и z- плоскостите по ширината на мястото. Това става възможно от структурна гледна точка с помощта на добавянето на две греди, разполовяващи по-ниските нива и подкрепящи издигнатата платформа.