Oikos - качествени мазилки за интериорни и екстериорни декорации

Използваме декоративните мазилки на италианската фирма Oikos, които предлагат богато разнообразие от цветове и ефекти. Мазилките се отличават с качество и здравина, могат да се използват за декорации на класически или модерни интериори. Пресъздават ефекти от текстури на платове и материи до имитации на камъни, които внасят неповторим уют и уникланост на всяко помещение. Мазилките на Oikos – Aureum, Raffaello, Marmora Romana, Coccio Antico, Kreos Fil Pose, Ottocento Antico Velluto са подходящи за вътрешно приложение, а Travertino Romano и Marmorino Naturale, както за вътрешно, така и за външно.

Декоративна интериорна мазилка Aureum с блестящ ефект

Декоративна мазилка Aureum на OikosИталианска венецианска мазилка с блестящи златисти частици, подобна на Stucco Veneciano на Novacolor. Декорациите, осъществени с Aureum, внасят допълнителен разкош в интериора и създават усещане за светски стил и лукс. Повърхностите на стени, тавани, колони, изглеждат гладки като коприна и внасят усещане за мекота. За да се подсили ефектът от тази мазилка и декорацията да изпъкне може да се съчетае с насочено осветление. Aureum на Oikos е подходяща за луксозни къщи, зали и салони, бутици, заведения.

Начин на нанасяне:

Нанася се върху фина шпакловка с иноксова маламашка.

Цветове:

Предлага се в над 20 цвята.

Разгледай PDF каталог
Декоративна венецианска мазилка Raffaello

Декоративна мазилка Raffaello Decor Stucco и Madreperlatoна OikosДекоративна интериорна мазилка, която се предлага във варианти Decor Stucco или Madreperlato. Raffaello Decor Stucco създава гланциран мраморен ефект, върху който може да се нанесе като завършващ слой Madreperlato, за да се добавят седефени отблясъци. Така създадената декорация обогатява традиционната визия на Decor Stucco с престижни и изискани нюанси. Мазилката Raffaello има естествен състав и висока паропропускливост и може да се мие. Предлага се в богата гама от разцветки, характерни за флорентинските и венециански дворци. Подходяща за хотели, музеи, бутици, изискани частни домове, спа центрове, старинни сгради и други.

Начин на нанасяне:

Повърхността, върху която се нанася, трябва да е с фина шпакловка. Може да се нанася с иноксова маламашка или шпакла.

Цветове:

Предлага се в над 150 различни цвята – Decor Stucco и Madreperlato.

Разгледай каталог Decor StuccoРазгледай каталог Madreperlato
Декоративна мазилка Travertino Romano с античен ефект

Декоративна мазилка Travertino Romano, OikosTravertino Romano е иновативна мазилка – дишаща и миеща се, с която се постига ефект на камъка Травертин. Широко използван в архитектурата на древен Рим, ефектът на естествения камък е подходящ, както за фасади на исторически значими сгради, така и за интериори на офиси. Подходяща е за интериорно и екстериорно приложение. Комбинацията от релеф, цвят и допълнителна декоративна боя със състарен перлен или декоративен ефект, на практика премахват всякакви ограничения пред желанията на архитектите и дизайнерите. Тази мазилка е изключително подходяща за интериори, когато се търси по-груб и ясно изразен релеф, характерен за каменните облицовки.

Начин на нанасяне:

Нанася се с иноксова маламашка и специален тампон.

Цветове:

Предлага се в над 10 цвята.

Разгледай PDF каталог 1Разгледай PDF каталог 2
Декоративна интериорна мазилка Marmora Romana с рустик ефект

Декоративна мазилка Marmora Romana, OikosВисококачествена мазилка с основа от минерални и мраморни частици в комбинация със специални смоли, което я прави изключително трайна и устойчива. Пресъздава старинен, античен ефкет със специфичната й релефност. С отлична паропропускливост, устойчива на миене и надраскване, напълно безвредна за хората и околната среда. В зависимост от това как се нанася и с какви инструменти може да пресъздаде различни декоративни ефекти – Filante, Arcadia, Lunare, Armonia, Materia, Marina. С Мармора Романа се получават оригинални и стилни интериорни декорации, вписващи се в съвременните архитектурни дизайни. Предлага се само в бял цвят, с което освежава интериора и създава усещане за свежест и чистота.

Начин на нанасяне:

Нанася се изключително лесно с различни инструменти: четка, иноксова маламашка, тампони, ръкавица, морка гъба.

Цветове:

Предлага се в бяло с ефекти: Filante, Arcadia, Lunare, Armonia, Materia, Marina.

Разгледай PDF каталог
Декоративна мазилка Marmorino Naturale с античен ефект

Декоративна мазилка Marmorino Narurale, OikosДекоративна мазилка на варова основа, имитираща мрамор (Стуко Венециано ефект) с матов финиш. Marmorino Naturale пресъздава декоративни техники, характерни за епохата на Барока, като създава усещане за миналото. С добра паропропускливост, може да се мие, което я прави много подходяща за спа центрове и бани. Подходяща за външно и вътрешно приложение.

Начин на нанасяне:

Нанася се с иноксова маламашка върху фино шпакловани повърхности.

Цветове:

Предлага се в над 50 различни цвята.

Разгледай PDF каталог
Декоративна интериорна мазилка Coccio Antico с античен ефект

Декоративна мазилка Coccio Antico, OikosМазилка на варова основа със теракотени гранули, дишаща, която може да се мие. Кочо Антико (Coccio Antico) пресъздава ефект на старинност на интериора и с нея успешно се възпроизвеждат декорации, характерни за отминали епохи. Подходяща е за интериори в античен стил, като носи усещане за топлина, уют и комфорт. Подходяща е за бани, спа центрове, където има висока влажност. Може да се впише и в архитектурния дизайн на музеи, старинни сгради и домове, исторически обекти и др.

Начин на нанасяне:

Върху идеално подготвена основа – фино шпаклована и грундирана. След което мазилката се нанася с иноксова маламашка

Цветове:

Предлага се в над 20 различни цвята.

Разгледай PDF каталог
Декоративна интериорна мазилка Kreos с релефен ефект

Декоративна мазилка Kreos Fil Pose, OikosРелефна декоративна мазилка Kreos, с която може да се получат разнообразни ефекти. Във вариант Fil Pose имитира декоративния ефект на релефни тапети на черти, като остава усещане за допир с копринена тъкан. Според желанието на клиента могат да се пресъздадат различни визуални ефекти, с черти, разположени в различни посоки. Може да се нанесат допълнително бои, които придават седефен, състарен или състаряващ ефект.

Във вариант Drape също може да се получат множество ефекти, според техниките нан нанасяне. Може да бъде със седефен или металиков отблясък за още по-впечатляващи декорации. Добре е да се постави подходящо осветление, насочено, за да се подчертае ефектното сияние на мазилката. Допълнително, след изсъхване може да се нанесе специална полупрозрчана боя, с която да се получи ефект на състареност.

Начин на нанасяне:

Kreos Fil Pose – нанася се върху фино шпаклована повърхност с валяк или тампон.

Kreos Drape – се нанася с пластмасова или иноксова маламашка.

Цветове:

Предлага се в над 40 цвята.

PDF каталог Kreos Fil PosePDF каталог Kreos Drape
Декоративна интериорна мазилка Ottocento Antico Velluto с кадифен ефект

Декоративна мазилка Ottocento Antico Velluto, OikosДекоративна дишаща мазилка, която имитира кадифен плат, с който в миналото са били тапицирани стените на престижните зали, музеи и салони. С богата цветова палитра в меки кадифени тонове, подходящи както за модерни, така и за класически интериори. Лесна за поддръжка, понеже е създадена така, че може да се мие. Подходяща за ресторанти, хотели, бутици, частни домове, старинни сгради и др.

Начин на нанасяне:

Нанася се върху фино шпаклована повърхност с иноксова маламашка, валяк, релефен валяк, тампон.

Цветове:

Предлага се в над 120 цвята.

Разгледай PDF каталог
Изпълнени проекти с декоративни мазилки на Oikos