Novacolor - мазилки за интериорни декорации

Работим с италианските декоративни мазилки на фирма Novacolor, отличаващи се с високо качество и многообразие от ефекти. Марката предлага богата гама от декоративни мазилки за вътрешното оформление – перлени мазилки, венициански мазилки, травертино мазилки и др. Неизчерапаемият избор от текстури, цветове и ефекти, предоставя различни варианти за декорации на стени, тавани, колони, както в по-модерни и съвременни интериори, така и в по-ретро и старинни.

Декоративна интериорна мазилка Animamundi със сатенен ефект

Декоративна мазилка ANIMAMUNDI с метален ефектИталианска декоративна мазилка с подчертан мек сатенен и матов ефект на Novacolor. Мазилката е с по-фина структура и декорираните с нея стени пресъздават кадифен ефект, който засилва усещането за уют. С Animamundi се получава приятно разчупване на светлината и цвета, като резултатът са интересни декорации в крак с последните тенденции в интериорния дизайн. Мазилката е една по-нежна интерпретация на т. нар. „бетонов ефект“ с перлено сияние и мекота.

Начин на нанасяне:

Нанася се с маламашка, а може и с четка или валяк, в зависимост от декоративните предпочитанията на клиента. Втората ръка се структурира по различен начин, в зависимост от търсения декоративен ефект.

Цветове:

Предлага се в над 25 различни цветове.

Разгледай PDF каталог
Декоративна интериорна мазилка Swahili с перлен ефект

Декоративна мазилка Swahili, перленаДекоративна мазилка с подчертан перлен ефект на пясъчните частици на Novacolor. Предлага се в три варианта: със ситен, среден и по-едър пясък, който придава на декорораните участаци в помещението елегантен и атрактивен вид, с нежни отблясъци на цвят и светлина. Със Swahili се постигат актуални и иновативни декорации с визуално усещане за уют и приятна мекота. Изключително подходяща и предпочитана е за общи части, офис сгради, спа центрове. Атрактивна е, както като ефект, така и с цена.

Начин на нанасяне:

Изключително здрава и лесна за нанасяне с четка на една или две ръце.

Цветове:

Предлага се в над 50 различни цветове в двата варианта Silver и Gold.

Разгледай PDF каталог
Декоративна интериорна мазилка Dune с перлен ефект

Декоративна мазилка DUNE с метален ефектФина декоративна мазилка с подчертан сатенен, метален ефект на Novacolor, която е много близка до Animamundi. Разликата с Animamundi е в структурата – с много по-фини пясъчни частици, които играят със светлината и създават отблясъци и нюански на цвета. Това създава атмосфера на лекота и непринуденост на интериора. Позволява нанасяне с различни инструменти и техники, като се получават различни ефекти, според персоналните предпочитания.

Начин на нанасяне:

Нанася се както Animamundi, и при двете мазилки повърхностите трябва да бъдат добре шпакловани и изшлайфани.

Цветове:

Предлага се в над 100 различни цветове в двата варианта – Silver и Gold.

Разгледай PDF каталог
Декоративна интериорна мазилка MI-KU с перлен ефект

Декоративна мазилка MI KU, релефнa с метализиран ефектРелефна декоративна мазилка с перлен ефект, с по-едра фракция на пясъка на Novacolor. Създава атрактивен естетически вид на помещението, където бъде приложена, с усещане за стил и уют. Перфектна е за декорация на модерни, луксозни или класически интериори в хотели, офиси, домове.

Начин на нанасяне:

Нанася се с четка и маламашка, като когато се шпаклова, мустаците на шпакловката не се заглаждат и това се превръща в ефект.

Цветове:

Предлага се в над 20 различни цвята.

Разгледай PDF каталог
Декоративна интериорна мазилка Tuscania Antica с античен матов ефект

Декоративна мазилка TUSCANIA ANTICA с матов античен ефектКакто името само говори за себе си, това е мазилка, която иска да подчертае ефекта на състаряването, на Античността. Tuscania Antica на Novacolor придава този ефект, заради специалните добавки и частици, съдържащи се в нея. Създава впечатлението на стари повърхности, които са боядисани с перлена боя. По принцип се поставя на стени, които са срещу прозорец (срещу светлината), най-вече за акцент в интериора (подходяща за гърба на спални: неголеми стени, където има картини, снимки). При нея трябва да има достатъчно светлина, т.е повърхността трябва да бъде обляна със светлина – изкуствена или естествена.

Начин на нанасяне:

Нанася се изключително и само с четка.

Цветове:

Предлага се в над 40 различни цвята.

Разгледай PDF каталог
Декоративна интериорна мазилка Stucco Veniciano с огледален ефект

Венецианска мазилка Stucco Veneziano, огледален ефектВеницианска декоративна мазилка на Novacolor с огледален ефект, подходяща за тавани и стени. Предага се в две разновидности – Stucco Oro и Stucco Argento, съответно на златна и сребърна основа. Имитира полиран камък, който е характерен за Флорентинските и Веницианските дворци. Подходяща е за всякакви интериорни от модерни до по класически и луксозни. Stucco Veniciano създава усещане за изисканост и стил на декорираните помещения. Подходяща е за офиси, за дома, за хотели и други.

Начин на нанасяне:

Върху идеално подготвена основа – фино шпаклована и грундирана. След което мазилката се нанася с иноксова маламашка

Цветове:

Предлага се в над 20 различни цвята.

Разгледай цветовете
Декоративна интериорна мазилка Ironic с ефект на ръжда

Декоративна интериорна мазилка Ironic с ефект на ръждаИталианска интериорна система Ironic на водна основа. Състои се от основен продукт Ironic FONDO и довършителен оксидант Ironic Liquido Antichizzante. При нанасяне на продуктите се постига ефект на ръжда, получаваща се при естествената корозия. Чрез подходящи средства може да се нанася върху хоросанови, нови смесени довършителни мазилки за градска среда, стари мазилки от гипс и вар, повърхности от гипсокартон и стари синтетични или минерални мазилки.

Начин на нанасяне:

Нанася се с четка или валяк и според технологията на нанасяне се получават различни визуални ефекти.

Цветове:

Предлага се в в няколко цвята.

Разгледай PDF каталог
Варова декоративна мазилка VISIONNAIRE

Декоративна мазилка VISIONNAIREVISIONNAIRE e декоративна мазилка, която придава на декорираните елементи нежен мраморен ефект. Явява се отлична алтернатива на познатия STUCCO VENEZIANO. Мазилката придава изключителна естетичност както на модерни, така и на класически интериори. Предлага се в различни варианти – с матово или метално покритие, сребърни или златни частици. В зависиомост от желания от клиента резултат, се постигат различни визуални ефекти – по-семпли или по-бляскави.

VISIONNAIRE е иновативна мазилка, която е много подходяща за нанасяне върху използаните в модерното строителство материали като гипсокартон. Тя ще придаде елегантност и изискан стил на всяко декорирано помещение.

Начин на нанасяне:

Нанасе се лесно върху предварително грундирана повърхност. След втората шпакловка се цикли с маламашка. Може и да се полира с подходящ инструмент.

Цветове:

Предлага се в над 25 различни цветове.

Разгледай PDF каталог
Декоративна мазилка RustOn, имитираща ръжда

Декоративна мазилка RustonИталианската метализирана мазилка RustOn е разработена на базата на селектирано слюдесто желязо, смоли и специални пигменти, които обвиват като с воал оригиналните цветове на основата. Придава интересен състаряващ ефект на корозирал метал. Третираната основа се получава с приятно оцветяване, в зависимост от техниката, която бива приложена.

RustOn е налична в червено, зелено, синьо и перла. Подходяща е за декориране на луксозни интериори, в съответствие с последните тенденции на така наречения „бетон ефект „.

Начин на нанасяне:

Основата се грундира, след което с помощта на иноксова маламашка се нанася мазилката, като тя трябва да е неравномерна, за да се получи желаният ефект.

Цветове:

Предлага се в повече от 15 различни цветове.

Разгледайте PDF каталог
Декоративна мазилка за интериори Favrile с ефект ``гъба``

Полихроматична декоративна интериорна система FavrileДекоративният ефект на мазилката Favrile имитира ефект от нанасяне с гъба. Favrile е полихроматична декоративна система на водна основа, която включва оцветени и декоративни пластове. Може да избирате между две основи – златна (Gold) и сребърна (Silver), съответно в различна цветова гама. Мазилката Favrile може да имитира и металите злато, сребро, мед и бронз, като предлага и широк избор от цветове с метален ефект.

Тази мазилка е изключително артистична – създава впечаляващи интериори, които носят усещане за уют и допълнителна светлина на декорираните помещения. Може да се използва за дома, офиса, хотели, заведения и навсякъде, където се търси модерна и запомняща се визия.

Начин на нанасяне:

С помощта на специален тампон, четка и шпатула се нанасят различни цветни пластове, докато се постигне желания ефект.

Цветове:

Предлага се с огромен избор от цветове.

Разгледай PDF каталог
Изпълнени проекти с декоративни мазилки на Novacolor