Оточенто

Оточенто е интериорна мазилка с впечатляващ декоративен ефект. Тя е уникална и няма аналог на световния пазар, като използва съвременни технологии. Oikos създава продукт – алтернатива на кадифените платове, с които са тапицирани стените в престижните салони в миналото. Материалът е лесен за нанасяне и позволява да се постигнат разнообразни декоративни ефекти.

Ефект Антико

Най-класическият ефект на Оточенто Антико е впечатляващ, елегантен, изискан и е специално предназначен за помещения в старинен стил, но също така може да се използва и в модерни интериори. Като създава въздействащи контрасти, които подчертават търсеният стил.

Ефект Империале

Той придава едно старинно великолепие, а стените изглеждат като тапицирани с намачкано кадифе. Този ефект се дължи на съчетанието между лъскава основа и матова декорация в различни тонове. Тази техника за нанасяне дава възможност за много модни и изненадващо добри различни артистични решения.

Ефектът Дамаско

Един от най-луксозните начини за облицоване на стени в миналото са били така наречените релефни платове. С ефект Дамаско на Оточенто се доближаваме до зрителната представа за античните релефни дамаски.

Ефект Тапицерия

Сред декоративните решения, които се постигат с Оточенто, особено място заема ефектът Тапицерия – отлична демонстрация за потенциалът на тази боя. Стените изглеждат като покрити с копринени тапети на флорални, текстилни и геометрични мотиви, понякога съвсем персонализирани според стила на интериора. Ефектът се постига като мазилката се нанася със специални декоративни валяци на Oikos.