Декоративна мазилка Клондайк е мазилка, която дава много съвременно излъчване на интериорните мазилки. Тя е създадена от фирма Valpaint, за да отговори на по-модернистичните решения на интериорния дизайн, където има много светлина, слънце и отворени пространства. Мазилката е изключително подходяща за фоайета на хотели, стени зад рецепции, камини, колони, а също много добре се съчетава, когато имаме скрито или насочено осветление.

Декоративна мазилка Клондайк е практична

Мазилката е нетоксична, негорима и се предлага се в два варианта – в тъмни и в светли цветове. Тя е безвредна за човека, има дълъг живот и не променя цвета си. Полагането на мазилка Клондайк предлага изключителен престиж на ултра модерния дом. Предлага се в два вида каталози, които са „white” (по-светли тонове) и „dark” (тъмно). Според предпочитанията на клиента, може да бъде със сребърни отблясъци или златни отблясъци. Мазилката може да изглежда като златна руна или старо желязо, хванало патина.
Другите нейни предимства са, че не променя цвета си с годините, мие се много лесно и е лесна за поддръжка. Това е една от най-хубавите мазилки на фирма Valpaint. Може да се добави брокат, чрез който се получава още по-интересен отблясък при насочено осветление.
Аналог на тази мазилка в различни нюанси е на фирма Rivedil е мазилката Руж. Там отново се срещат различни цветови гами в сребърни и злати оттенъци.