Архитектура

Монтажа на голямо-форматни плочи с размер 120 – 240 см. в баня не е лесна задача,особено за малки по размер помещения. Представете си плоча с големина 120 см. на 240 см. която трябва да мине през вратата на банята,която е значително по-малка. Да, не е лесно, но за сметка на това крайния ефект е впечатляващ. В следващите няколко реда ще Ви представим как ние от фирма ММ-93 изпълняваме една такава баня.

 

 

Най-важното и съответно най-трудното е пробиването на отвори за нужните комуникации. На снимката по-долу се вижда ясно как на една плоча има 7 отвора, пробиването на които се прави преди монтажа на плочката, а след като се изправи всичко трябва да пасне. При пробиването на отворите се изработва специален шаблон с големината на плочката от фазер или дебел картон, който предварително се напасва, след което се налага на плочката, и се започва с пробиване на отворите. Поради големия размер на плочата се пробива внимателно с минимално усилие и без много натиск, като се използва боркорона с диамантено покритие.

 

 

След напасване на предварително намазаната с висококачествено лепило специално разработено за монтаж на такъв размер плочи цените на тези лепила са над 5 пъти по скъпи в сравнение с обикновенните. В структурата си лепилото съдържа миниатюрни стъклени микро сфери и специални добавки за здравина. ММ-93 препоръчва лепилата на фирма MAPEI клас S2 или фирмата Ардекс. Следващата трудност е именно „куфара“ който ефектно прикрива тръбите. При него сложността се допълва от рязането на плочките под ъгъл от 45° със помощта на специален инструмент наречен „герунг„. По този начин се постига идеално пасване и застъпване на плочите във външния ръб без да се налага използване на лайсна.

 

 

Допълнително усложнение се налага когато клиента желае всичко да е перфектно и иска да използва всеки сантиметър от пространството на иначе малката си баня. Нишите на снимката по-горе са професионално изработени от майстори на ММ-93 ЕООД, и представляват най-високата степен на трудност.

 

 

Но като цяло клиента винаги има право!!!